Zo maak je jouw januari minder á-re(laxed)

We hebben het achter de rug: de feestmaand december met als eindknaller Oud & Nieuw. Heerlijk gegeten, gedronken, gefeest en gek gedaan in het mooie 2017 – het was een goed jaar. Na de maand december is het voor velen wel echt weer even omschakelen. Voornemens moeten opeens nageleefd worden, je hebt niet die jackpot gepakt waar je op hoopte en de zomer is ook nog behoorlijk ver weg. Maar ook de maand januari moet gewoon geleefd worden, want je krijgt ‘m tenslotte nooit meer terug als die voorbij is. Maar hoe kom je zo’n grijzige maand nou goed door? Hieronder een aantal tips en trucs.

  • Gym, gym, gym and stay in

Het is toch k*tweer buiten, dus ga lekker de sportschool in! Bouw aan je gezondheid en blijf lekker droog binnen. Natuurlijk is rust belangrijk en heb je vast ook meer dingen te doen in je dagelijks leven, maar benut deze maand gewoon optimaal om aan je lichaam te werken. Neem af en toe een zonnebankje, want van het weer buiten krijgt niemand een gezond kleurtje. Daarnaast kan een sauna-bezoekje op z’n tijd ook geen kwaad –  goed voor de verkoudheid en ontspanning van je spieren.

  • Work your ass off

Pak extra taken op je werk, doe je studiewerk goed, maak je huis schoon – alles wat je al tijden wilde aanpakken, kun je nu aanpakken. ’s Zomers weet je hoe het gaat, dan ben je liever lekker buiten en zoek je dagelijks het zonnetje op in de tijd dat je vrij bent. Logisch, maar dan worden belangrijke zaken vaak uitgesteld. Daar is een maand januari nou perfect voor, so work your ass off.

  • Sleep deep, take a breath and educate

Voor velen komt het bekend voor dat je in donkere maanden vaak langer in je bed ligt. Logisch, het weer motiveert ook niet echt. Maar maak hier gebruik van, ga op tijd slapen en kom in een goed ritme. Dit ritme is dan de maanden erna vele malen makkelijker vol te houden en verbeterd de gezondheid. Met ‘educate’ bedoel ik in dit geval lezen. Pak is een goed boek, verrijk jezelf met kennis en je zult je echt goed voelen. Met lezen ontspan je en blijf je je ontwikkelen, dus dit kan niet slecht voor je zijn.

Als je al deze bovenstaande aspecten kunt aanhouden, slaagt jouw januari als geen ander. Januari is nu ongeveer op de helft, dus raap je zooitje bij elkaar en ga ervoor.

Deel dit met je vrienden.Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *