4 overeenkomsten van de meest invloedrijke geniën aller tijden

Je hoort deze namen vaak voorbijkomen in het dagelijks leven, namen zoals: Steve Jobs, Mozart, Einstein, Bill Gates, Elon Musk en ga zo maar door. Allemaal hebben deze geniën op hun eigen manier een enorme stempel weten te drukken op hun vakgebied (en soms meer), een stempel die hun eeuwige roem zal geven. Maar wat hebben deze ongekend slimme mensen gemeen? Lees het hieronder!

  1. Dare to be different

Wat al deze grootheden gemeen hebben, is dat ze ‘out of the box’ durven te denken om zich te onderscheiden. Niet klakkeloos dingen aannemen zoals ze zijn, maar dieper op onderzoek gaan om zaken nog efficiënter en effectiever aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan Mozart; mensen vonden de richting die hij op ging met muziek lachwekkend en gestoord – pas later werd zijn ongelooflijke talent en kennis erkend. Hij betekend tot de dag van vandaag ontzettend veel voor de muziek. Net als Steve Jobs; mensen namen hem niet serieus toen hij de eerste ‘homecomputer’ wilde introduceren – kijk waar Apple nu is …

  1. Crazy Yought

De geniën uit het bovenstaande rijtje zijn allemaal verre van normaal. Natuurlijk is ‘normaal’ een breed begrip en zijn de meningen erover verdeeld, maar ze zijn gewoon uniek in hun doen en laten. Einstein, Mozart en Steve Jobs hadden een hele losse jeugd vol middelen die God verboden heeft – wat hun misschien wel heeft geholpen in het verruimen van de geest (zoals ‘artiesten’ vaak beweren, waar of niet waar). Geniën zoals Elon Musk waren al heel vroeg bezeten van het verwerven van kennis en het constant verder ontwikkelen hiervan. Musk verkocht op zijn 12e (!) al een zelfontwikkeld videospel, om maar even een voorbeeld te geven …

  1. What doesn’t kill you, makes you stronger

Een bekend gezegde en tevens een waar velen groot mee zijn geworden. Deze mannen zijn echt niet makkelijk rijk geworden. Als je bijvoorbeeld de film over het leven van mr. Jobs checkt; hij heeft een hoop tegenslagen gehad. Hij is op een gegeven moment zelfs uit z’n eigen bedrijf ontslagen, moet je nagaan … De weg naar rijkdom en eeuwige roem gaat lang niet altijd over rozen. Het geloof in je eigen product is hier de sleutel tot succes.

  1. Being a smartass

Oké, laten we wel eerlijk zijn: deze mannen zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Goede studies, een gigantisch aanbod aan kennis, veel vragen en misschien wel het meest belangrijk: je omgeven met dezelfde soort mensen. Zo trek je elkaar naar een hoger niveau en kunnen grote dingen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan Silican Valley – een regio met vele ongekend succesvolle bedrijven en universiteiten bij elkaar, zoals: Facebook, McAfee, eBay en Google Inc. Zó veel kennis bij elkaar, dat kan niet anders dan mooie ideeën ontwikkelen.

Deel dit met je vrienden.Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *