Hét 6-stappenplan voor jouw perfecte dag op het terras

Het is alweer een geruime tijd juli, dit betekend terrasweer – wéér op het terras, zal je soms wel denken. Vaak is het weer even schrikken van de rekening, maar je voelt je wel de koning(in) te rijk. Veel verschillende opties qua eten en drinken, waar vooral de tweede (drankjes) het belangrijkst zijn op een warme zomerdag. Maar wat zijn nou de lekkerste opties voor de passende gelegenheid? Hieronder staan ze op een rijtje.

  1. Black gold keeps you on track

Ben je een fanatiekeling en begin je dus al vroeg op het terras? Dan is het heerlijk om even te beginnen met een goede cappuccino, zwarte koffie of espresso om je dag lekker in te luiden. De smaak van koffie overtreft bijna elke vorm van drankjes op de kaart en hoort simpelweg bij het opstarten van de dag. Een glaasje water ernaast bij heftige hitte geeft wat verkoeling en als je de ober lief aankijkt krijg je er nog een lekker koekje bij ook!

  1. In case of doubt – just do it

Je hebt je koffie gehad, waarschijnlijk een lekker broodje gegeten en nog lang niet uitgespeeld op het terras. De bediening komt op je af en stel uiteraard de vraag of je nog wat wilt drinken … Het is na twaalven, je bent vrij en het zonnetje schijnt op de top van z’n kunnen – alle tekenen voor een lekkere alcoholische opstarter: bier. Niet gelijk te gek doen, gewoon een lekker fluitje van de tap. Even jezelf verwennen en het gevoel creëren dat je ook wel’s mag genieten. Voor je het weet is het fluitje op en tsja; dat smaakt naar meer!

  1. Shake it, shake it

Het fluitje is weggevlogen, kinderspel. Voor het eerst op de dag wordt de drankenkaart benadert. Je ogen neigen naar een lekker speciaalbiertje, maar er is meer, namelijk: gin-tonics. Een heerlijk, hip en verfrissend drankje die je rustig en vol genot kunt opdrinken. Veel variaties in gin met de bijbehorende fruit –en vruchtsoorten creëren een soort luxe om het drankje heen. Aangezien je al de koning te rijk bent en niet van plan bent je in te houden, kies je uiteraard voor de gin-tonic deze  ronde.

  1. Keep hydrated

Je GT is er wel even ingehakt, zeker met dit mooie weer. Let erop, je moet blijven hydrateren. Even een spa rood of ander frisje tussendoor kan helemaal geen kwaad. Dit scheelt sowieso voor de dag van morgen – een kater zorgt namelijk voor zorgen. Even een tussenpauze, jezelf weer even bij elkaar pakken en dan kun je er weer tegenaan.

  1. Wine is fine

Jij en je mede-levensgenieters besluiten even lekker wat borrelhapjes te bestellen. Waarom niet? Geen idee. Wat verfrissende hapjes en eigenlijk heb je hierdoor al het antwoord op de keuze van het volgende drankje: wijn. De voorkeur ligt bij wit, aangezien het gortig warm is deze dag. Een verfrissend wijntje doet z’n werk dan wel. Niet te gek, neem een lekker huiswijntje – die zijn vaak goed.

  1. But whiskey is quicker

‘’Wine is fine, but whiskey is quicker’’,  een line van Hank Moody uit Californication. Dit is dus bij voorbaat een uitspraak die serieus genomen moet worden. Na de hapjes pak je nog een lekker koffie’tje met een afzakkertje – whiskey. Een goed merk, een goed jaar en een goed land van herkomst – vraag de bediening hiernaar. Kies dan de wat oudere man/vrouw in de bediening – die weten daar meestal meer over. Een afzakker is de perfecte afsluiting voor een dagje terras. Been there, done that – uitgespeeld en de avond in.

”Zonder tonic heeft het leven geen gin”

Deel dit met je vrienden.Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *