4 tips om het koken aangenamer te maken

Koken is een vrij essentiële bezigheid in het dagelijks leven. Iedereen heeft er, als het goed (gezond) is, dagelijks mee te maken en komt veel dezelfde ‘struggles’ tegen. Geen inspiratie, onkunde achter het fornuis, ingrediënten vergeten en ga zo maar door. Hieronder vind je 4 tips om dit soort onnodige tegenslagen te voorkomen.

  1. Inspiratiebronnen raadplegen

Zoals met alles in het leven: vragen, vragen, vragen. Vraag je ouders, kennissen of je kok op werk naar lekkere recepten om zo je repertoire uit te breiden. Je hebt ook genoeg foodlover-insta’s of mooie, originele kookboeken die je helpen een gezonde en lekkere maaltijd uit te zoeken. Hoe tof is het als je indruk kunt maken op je date met je cooking skills in plaats van een simpele ‘AVG’?!

  1. Iedereen kan koken

Tuurlijk hebben sommigen meer gevoel voor koken dan anderen, maar laten we eerlijk zijn: als jij de verpakking goed leest, niet onder een steen vandaan komt en de tijd in de gate kunt houden – kan natuurlijk wat in, maar probeer wanneer je iets voor het eerst maakt de receptuur even goed op te slaan. Naarmate je iets vaker maakt, kun je altijd lekker variëren.

  1. Bepaal je maaltijd voor je de supermarkt inloopt

Iedereen kent het wel: eindeloos dwalen door de supermarkt, hopend op een goede ingeving. Ik help je alvast uit je dromen- die komt 9 van de 10 keer niet. Doe van te voren je huiswerk zodat je in de supermarkt alleen nog extra ingrediënten naar smaak toe hoeft te voegen. Het is toch een lekker gevoel als je een complete maaltijd op de band legt, wellicht met een lekker flesje wijn die past bij het gerecht.

  1. Vergeet niet te genieten

Velen zien koken als een opgaven. Het kost tijd en tijd is geld, bla bla bla. Maar waarom zou je het jezelf niet lekker comfortabel maken? Zet een heerlijk muziekje aan, gooi het volume lekker hard en schud de heupjes als je je door de keuken voortbeweegt. Kijk hierbij wel uit als je aan het snijden bent, dan kun je beter even je focus houden. Nadat je je muziek hebt uitgezocht, schenk je een lekker glas wijn in voor jezelf en je (mogelijke) gezelschap en pak je alvast uit met een lekker hapje. Een lekker hapje die weinig voorbereiding nodig heeft, maar wel indruk maakt. Voeg altijd een vleugje van jezelf toe, want happiness is homemade.

Deel dit met je vrienden.Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *